0316 - 84 72 72

Blog

Private lease gebruikte auto - waarom wel of juist waarom niet?

01-03-2017 19:48

Private lease gebruikte auto

Onbezorgd auto rijden, dat wil jij ook toch? Laatst sprak ik een klant op een netwerkavond en al snel ging het onderwerp over zijn auto. Hij vertelde dat hij gemiddeld 2 keer per jaar de wegenwacht moest bellen omdat zijn auto het regelmatig begaf. En vorig jaar was dat zelfs 4 keer.

De problemen waren verschillend. Van software problemen, storing met de startblokkering tot een kapot injectiesysteem (dat spuit de brandstof in de motor, dus die heb je echt wel nodig).

Ik vroeg hem hoe oud de auto was en die bleek al ruim 11 jaar oud te zijn. Hij gaf ook toe dat het onderhoud de laatste keer niet had uit laten voeren uit kostenoverwegingen. Daarom besloot hij er minder aan te uitgeven.

Het aantal keren dat hij met pech stond, vond hij te veel worden. Hij besefte dat autorijden prijzig begon te worden. En vooral het idee dat hij een onzeker gevoel over de auto kreeg, stond hem niet aan. En ook de jaarlijkse APK-keuringen stond hem ook tegen, want die vielen best tegen qua kosten.

 

Door de hogere kosten en de mindere betrouwbaarheid zat hij niet meer gerust in de auto. Vooral met de lange ritten zag hij er tegenop.

Ik vroeg hem wat het zou betekenen als hij die sores niet meer zou hebben. Het zou hem een hoop geld schelen aan onkosten en ook zou hij weer een fijn en veilig gevoel krijgen bij autorijden. En daarnaast zou hij ook weer lol hebben in autorijden. Want net als vele andere mensen, vind hij autorijden ook gewoon leuk.

 

Toen ik hem aangaf dat de oplossing misschien wel dichterbij zou zijn dan hij dacht, keek hij me glazig aan. Hij was in de veronderstelling dat hij een flink bedrag op tafel zou moeten leggen om weer een andere auto aan te schaffen. 

Maar dat je ook private lease voor een gebruikte auto kunt toepassen, daar had hij nog niet van gehoord. Je huurt dan een jong gebruikte auto van de leasemaatschappij die ervoor zorgt dat jij als berijder altijd een goede en betrouwbare auto hebt en jij betaalt maandelijks voor deze luxe. Alles zit in de maandtermijn begrepen en je hoeft alleen nog maar te tanken.

Dat geeft een volledig onbezorgd gevoel en je kunt zorgeloos op weg met je auto.

 

private lease gebruikte auto of toch een nieuwe?

Overweegt u een private lease auto te gaan rijden? Dat is op zich al een goede afweging om onbezorgd auto te rijden.

Nu krijg ik wekelijks de vraag of een jong gebruikte auto niet veel voordeliger is dan een nieuwe auto private te leasen. En dat valt in de praktijk vaak nog best tegen. Vooral kleine auto's in het A-segment (bijvoorbeeld Toyota Aygo) en auto's in het D-segment (BMW 5-serie) zijn vaak duurder als je deze als gebruikte auto zou private leasen.

Maar een nieuwe VW Golf private leasen is vaak voordeliger. En ik vertel gelijk waarom.

Een nieuwe auto heeft 2 jaar fabrieksgarantie en soms nog langer, waardoor die kosten er sowieso niet zijn. En een nieuwe auto heeft de eerste 50.000 km ook minder onderhoudskosten dan een gebruikte auto.

Vervolgens is er vaak door leasemaatschappijen goedkoper in te kopen door schaalvoordelen. Ze kopen groot in, dus vaak scherper. 

Tel al deze voordelen bij elkaar op en je zal al snel goedkoper uit zijn met een nieuwe auto.

 

private lease middenklasse auto

De keuze aan middenklasse private lease auto's was een jaar geleden nog beperkt, maar deze wordt snel groter. 

Zo zijn de onderstaande middenklasse auto's privé te leasen:

Renault Megane

Volkswagen Golf

Opel Astra (ook de stationwagon "Sports Tourer")

Mercedes A-Klasse

Kijk nu welke auto private te leasen is die goed bij je past.

Private Lease Opel Astra Sports Tourer.jpg

Private lease: onbezorgd auto rijden en stop met s'nachts wakker liggen van de APK-keuring en de kosten voor reparatie.

Bijtelling 2017

23-11-2016 12:58

Lage bijtelling 2017

Ga je een auto leasen? Of zoek je een auto van de zaak en wil je anno 2017 ook lage bijtelling 2017? Dan ben je aan het juiste adres.
De bijtellingsregels zijn sinds 1 januari 2017 vereenvoudigd.
En helaas is dat niet in het voordeel van jou als zakelijke rijder of ondernemer.

Sta je nu op het punt een zakelijke auto aan te  leasen of aan te schaffen? En laat je deze na 1 januari 2016 op naam zetten? Dan heeft je nieuwe auto 22% bijtelling of heeft de auto 4% bijtelling.

4% geldt voor de volledig elektrisch aangedreven auto's. Denk bijvoorbeeld aan een Tesla, een Hyundai Ioniq EV of een BMW I3.
Alle andere auto's hebben 22% bijtelling. Dus ook hybride-voertuigen.


Hoe lang nog lage bijtelling 2017?

Uitgangspunt voor elke bijtelling voor elke auto is: een periode van 60 maanden ingaand op de datum dat de auto voor het eerst te naam gesteld is. En dat kan ook in het buitenland zijn geweest. Een voorbeeld hiervan zie je in de volgende alinea.
Een auto importeren kan dus ook interessant zijn. Meer weten over een auto met lage bijtelling importeren? Laat het dan 100% vrijblijvend weten via een kort berichtje.
 

Tweedehands auto met lage bijtelling 2015

De datum deel 1 op het kenteken is dus leidend.
Is een auto bijvoorbeeld op 31-12-2015 voor het eerst op naam gesteld, dan heeft deze auto voor maximaal 60 maanden de bijtelling die voor 2015 gold. In dit voorbeeld dus tot 31-12-2020. Daarna geldt het dan geldende bijtellingstarief. Mocht je meer willen lezen over bijtelling 2015 dan kan dat op de site van de belastingdienst.

Voorbeeld van een auto van 2015 met 7% bijtelling

 

Welke auto's hebben nog lage bijtelling?

Alle nieuwe auto's die in 2017 nieuw worden afgeleverd, hebben standaard 22% bijtelling. Volledig elektrische auto's zijn de uitzondering. Die hebben 4% bijtelling.

Uiteraard zijn er nog tweedehands auto's met lage bijtelling te leasen. Dus 7% bijtelling in 2017 kan nog steeds. Ook 14% of 15% bijtelling in 2017 is mogelijk.

 

Wil je kunnen kiezen uit een ruime voorraad leaseauto's met lage bijtelling? Vind hier jouw auto met lage bijtelling volgens de lage bijtelling 2015


 

Genieten van lage bijtelling kan ook anders: wel eens aan Youngtimer Lease gedacht?

Dodge Ram Lease: de populairste Pick Up van de andere kant van de Oceaan

11-11-2015 11:07

Dodge Ram Lease: de populairste PickUp van de andere kant van de Oceaan

Amerikaanse Pickup: hier heel groot, In de USA is ie groots

Zie je ze ook wel eens rijden? Die grote Amerikaanse Pick-ups met die indrukwekkende V8-sound? Wil je ook een Dodge Ram Lease regelen? In de voorraadlijst kun je direct jouw ideale Dodge pickup leasen. Wil je hem stoer met een zwarte lak en zwarte wielen en een zwarte grille? Of een met een mooie chrome grille? Vind ze allemaal in de ruime voorraad en we ontzorgen jou, met als doel de levertijd van jouw 'pickup truck' zo kort mogelijk te maken.

 

De meest populaire Pick up van het moment: de Dodge Ram 1500

Dodge-Ram-FinancialLease-1500-OnlineAutoLeasen.nl.jpg

 

 

 

Lease online een tweedehands Dodge Ram

Ze zijn bijna niet van nieuw te onderscheiden: alle 2e hands direct leverbare Dodge Ram 1500 auto's die we op voorraad hebben staan. Ze worden aangeboden op basis van financial lease. Anderen noemen het occasion lease, aangezien het tweedehands auto's zijn.


Verbruik Dodge Ram 1500

In eerste instantie denk je dat een Dodge Ram 1500 een hoog brandstofverbruik heeft. En dat klopt. Wist je dat LPG wel de schoonste brandstof is? Vele malen schoner dan diesel en benzine. Dus is LPG beter voor het milieu  

En daarbij vallen de brandstofkosten voor de Dodge ook nog wel mee. 
Zo kost een liter gas zo'n 50 cent per liter. Een praktijkverbruik van 1 op 5 is haalbaar, dus rijdt je lekker voordelig op gas.
Vergelijk het eens met een dieselauto die 1 op 10 rijdt? Bijvoorbeeld een VW Transporter? Zelfs dan is LPG rijden veel aantrekkelijker dan diesel.
LPG kost je dan 1 euro per 10 km rijden en diesel 1,12 euro per 10 km rijden (prijs per liter EUR. 1,12).


Nieuwe Ford USA F150 Leasen

Naast de 2e hands pick-up auto's bieden we ook nieuwe pick-ups aan. Een nieuwe Ford F150 bijvoorbeeld of een nieuwe Ford F250? Ook die staan online gepresenteerd in verschillende uitvoeringen en kleuren.
Nieuw of gebruikt, de Ford USA pick up auto is altijd op voorraad.
Check ze allemaal in de actuele voorraadlijst.


P.S. Jouw USA pick up zoeken we ook op bestelling als jouw favoriete uitvoering er net niet tussen staat. Zet ons direct aan het werk en plaats een zoekopdracht. Binnen een dag heb je een voorstel van ons.
 

Toyota Tundra Leasen

In de wereld van de pick ups is de Toyota Tundra wel een bijzondere verschijning. Toch weten de fans deze voor de Amerikaanse markt ontwikkelde Japanse pick up te waarderen. 
Wist je dat deze pick up sinds 1999 gemaakt wordt in Amerika en dat de Tundra in 2000 en 2008 uitgeroepen is tot "Truck of the year?"Nieuwsgierig geworden welke pick ups je online kunt leasen? Check ze allemaal.


 

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over deze disclaimer, dan kunt u zich richten tot onlineautoleasen.nl, t.a.v. Klantenservice, Dijkgraaf 22, 6921 RL DUIVEN.