Dick Poot - onlineautoleasen.nl0316 - 84 72 72

Goedkoop Auto Leasen, dit zijn 3 tips om te besparen op je autokosten

Wil je ook besparen op je leasekosten? Lees hier hoe je dat kan doen. We geven als eerste 3 tips die direct besparing opleveren:

 

  1. • goedkoop auto leasen door financial lease toe te passen
  2. • bespaar op je leasekosten door een tweedehands auto te leasen
  3. • bespaar op bijtelling door een youngtimer te rijden 

 

Nu is goedkoop auto leasen best een uitdaging. Zeker nu de bijtelling regels zijn aangepast. Alle auto's vallen onder het 22% bijtellingstarief. Tenzij je kiest voor volledig elektrisch rijden, dan geldt 4% bijtelling. Wil je liever een diesel of benzine voertuig rijden, dan valt het niet mee om met lage bijtelling een leuke auto te rijden. 

Wist je dat je nog steeds goedkoop kan auto leasen? Straks zie je precies hoe. 

 

50 tinten grijs is een saai boek vergeleken met deze leasevorm

Goedkoop auto leasen is toch niet zo moeilijk? Dat dacht ik ook. Als ondernemer werd ik gek van die hoge bijtelling. Ook toen ik nog een auto van de zaak had, vond ik de bijtelling een crime. Je krijgt wel een leuke nieuwe auto onder je kont en op dat loonstrookje staat 'ie weer: de bijtelling en eigen bijdrage. Nu heb je als ondernemer de keuze hoe je gaat besparen op je leasekosten. 

Een auto met lage bijtelling geldt vanaf 2017 alleen nog op een nieuwe elektrische auto, namelijk 4%. En die hebben als nadeel dat ze nog niet heel ver kunnen rijden. Dan kun je ook kiezen voor een tweedehands leaseauto met lage bijtelling. Bijvoorbeeld een Peugeot 308 van bouwjaar 2015 met 14% of een Volvo V40 D2 of D4 met 14% bijtelling. Of misschien wel een Volvo V60 D6 plug-in-hybride met 7% bijtelling.

En dan nu zal ik je vertellen waarom je goedkoop een auto kunt leasen:

Financial lease een youngtimer en bespaar direct op je bijtelling! Lease bijvoorbeeld een mooie youngtimer Porsche 911 en geniet van iedere kilometer die je maakt. Wordt blij als je naar je volgende zakelijke afspraak gaat in je Porsche. Mensen zullen je auto waarderen. Youngtimer rijden geeft gegarandeerd meer fun. Daarom is 50 tinten grijs zo saai is. Een youngtimer brengt direct kleur in je ondernemersleven. 

 

Goedkoop auto leasen : Waarom rijden veel ondernemers een Youngtimer?

 

Een youngtimer is een auto van 15 jaar of ouder. De fiscus past regels toe voor deze tweedehands auto's die voor ondernemers zeer aantrekkelijk zijn. Zo kun je fiscaal gunstig een luxe auto rijden die in de jaren 90  meer dan een ton kosten in guldens.

Die rijd je nu voor een zeer lage bijtelling van 35% over de waarde waarvoor je de auto koopt of leaset.

Zo krijg je van ZZP Nederland de Bijtelling tot in detail uitgelegd

Wil je ook weten welke youngtimers jij kunt gaan rijden en leasen? Deze vind je ongetwijfeld in de youngtimer lease voorraad

 

Rij je liever in een lease auto van een paar jaar oud? Zoek dan jouw ideale lease occasion.

 

35% is minder dan 14% Bijtelling, toch?

 

Ik geef toe: deze is een beetje flauw. Ik heb het natuurlijk over bijtelling. De netto bijtelling over een youngtimer is lager dan over de gemiddelde moderne auto. De bijtelling voor een youngtimer is 35% over de waarde waarvoor je de auto koopt. En dat is netto vaak gunstiger dan de bijtelling op een moderne auto.

Goedkoop auto leasen kan dus ook op een andere manier.

 

Conclusie: stel jezelf de vraag: “Ga ik als zzp-er ook goedkoop auto leasen?” 

 

Of lees meer over:

Private lease zonder bijtelling voor ondernemers en ZZP-ers 

 

 

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onlineautoleasen.nl? Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.30 via T. 0316 - 84 72 72 of klik hier voor meer informatie.